Wednesday, September 12, 2012

Aliu: PDSH do ta bllokoj këtë shtet antishqiptar

Pasi BDI njoftoi se, do të ndaloj bojkotin dhe do të kthehet në karriget e parlamentit për të mos i dëmtuar proceset eurointegruese, PDSH reagoi ashpër kundër këtij vendimi.

"Ky vendim është tërësisht komprimitues për BDI-në. Shihet se kush e bllokon punën e Parlamentit. Ju po ndryshoni brenda ditës qëndrimin. Ju duhet të merrni vendim të lëshoni Qeverinë. Nëse Gruevski ju ka gjuajtur ndonjë tender, prej kësaj  do të vuajnë të gjithë shqiptarët", deklaroi deputeti i PDSH-së, Imer Aliu.

Ai tha se deputetët e BDI janë të gjymtuar dhe se ata nuk do të munden të ndalojnë miratimin e Ligjit për 'branitellat'.

"PDSH nuk do ta lejojë miratimin e ligjit për të ashtuquajturit branitella, prej nesh do të shihni se si bllokohet ky shtet antishqiptar", theksoi Aliu. (INA)Takohen krerët e PDK-së dhe AAK-së

Mbrëmë në Pejë është zhvilluar një takim mes katër zyrtarëve të lartë të PDK-së dhe AAK-së: Hashim Thaçi, Hajredin Kuçi, Blerim Shala dhe Daut Haradinaj.

Kryeministri Hashim Thaçi i shoqëruar nga zëvendësi i tij Hajredin Kuçi janë takuar mbrëmë në Pejë me dy zyrtarët e lartë të AAK-së Blerim Shalën e Daut Haradinajn, kanë thënë burime të KosovaTimes.

Takimi mes zyrtarëve të dy partive ka ndodhur pas manifestimit që ishte organizuar për ndarjen çmimit "Hasan Prishtina" për ish-ndërmjetësin amerikan në bisedimet Kosovë-Serbi, Frank Wisner.

Pas manifestimit dhe darkës së përbashkët në këtë ngjarje, katër zyrtarët e lartë të PDK-së dhe AAK-së janë takuar në një vend tjetër bashkërisht por ende nuk dihet qëllimi i takimit dhe bisedat që ata kanë pasur.

Takimi mes tyre ka ndodhur pas relaksimit të raporteve mes këtyre dy partive dhe spekulimeve të shumta se AAK do t'i bashkohet Qeverisë së Hashim Thaçit.

Burimi i këtij portali ka thënë se zyrtarët e lartë të dy partive ndër të tjera kanë biseduar edhe për çështjet kryesore me të cilat përballet Kosova pas përfundimit të mbikëqyrjes së pavarësisë. (INA)Takohen krerët e PDK-së dhe AAK-së

Mbrëmë në Pejë është zhvilluar një takim mes katër zyrtarëve të lartë të PDK-së dhe AAK-së: Hashim Thaçi, Hajredin Kuçi, Blerim Shala dhe Daut Haradinaj.

Kryeministri Hashim Thaçi i shoqëruar nga zëvendësi i tij Hajredin Kuçi janë takuar mbrëmë në Pejë me dy zyrtarët e lartë të AAK-së Blerim Shalën e Daut Haradinajn, kanë thënë burime të KosovaTimes.

Takimi mes zyrtarëve të dy partive ka ndodhur pas manifestimit që ishte organizuar për ndarjen çmimit "Hasan Prishtina" për ish-ndërmjetësin amerikan në bisedimet Kosovë-Serbi, Frank Wisner.

Pas manifestimit dhe darkës së përbashkët në këtë ngjarje, katër zyrtarët e lartë të PDK-së dhe AAK-së janë takuar në një vend tjetër bashkërisht por ende nuk dihet qëllimi i takimit dhe bisedat që ata kanë pasur.

Takimi mes tyre ka ndodhur pas relaksimit të raporteve mes këtyre dy partive dhe spekulimeve të shumta se AAK do t'i bashkohet Qeverisë së Hashim Thaçit.

Burimi i këtij portali ka thënë se zyrtarët e lartë të dy partive ndër të tjera kanë biseduar edhe për çështjet kryesore me të cilat përballet Kosova pas përfundimit të mbikëqyrjes së pavarësisë. (INA)Aliu: PDSH do ta bllokoj këtë shtet antishqiptar

Pasi BDI njoftoi se, do të ndaloj bojkotin dhe do të kthehet në karriget e parlamentit për të mos i dëmtuar proceset eurointegruese, PDSH reagoi ashpër kundër këtij vendimi.

"Ky vendim është tërësisht komprimitues për BDI-në. Shihet se kush e bllokon punën e Parlamentit. Ju po ndryshoni brenda ditës qëndrimin. Ju duhet të merrni vendim të lëshoni Qeverinë. Nëse Gruevski ju ka gjuajtur ndonjë tender, prej kësaj  do të vuajnë të gjithë shqiptarët", deklaroi deputeti i PDSH-së, Imer Aliu.

Ai tha se deputetët e BDI janë të gjymtuar dhe se ata nuk do të munden të ndalojnë miratimin e Ligjit për 'branitellat'.

"PDSH nuk do ta lejojë miratimin e ligjit për të ashtuquajturit branitella, prej nesh do të shihni se si bllokohet ky shtet antishqiptar", theksoi Aliu. (INA)Në USHT, u organizua Kongresi i IV ndërkombëtar i shkencave sociale në Ballkan

Universiteti Shtetëror i Tetovës, gjatë dy ditëve (11 dhe 12 shtator 2012), ishte nikoqir i Kongresit IV ndërkombëtar të shkencave sociale në Ballkan, në të cilën morën pjesë me kumtesat e tyre rreth 90 profesorë dhë mësimdhënës universitarë, nga USHT-ja si dhe Universiteti i Sakaryas dhe Universiteti Celal Bayar nga Republika e Turqisë.

Fillimisht rektori i USHT-së, Prof. Dr. Vullnet Ameti, i shoqëruar nga prorektorët, Prof. Dr. Arbër Çeliku, prorektor për bashkëpunim ndërkombëtarë, Prof. Dr. Fehari Ramadani, prorektor për arsim dhe nga sekretari i përgjithshëm i universitetit, z. Adem Beadini, në ambientet e rektoratit të USHT-së, pritën në takim përfaqësuesit e universiteteve nga Republika e Turqisë, me ç'rast u bisedua për nxitjen dhe thellimin e bashkëpunimit në mes këtyre universiteteve.
Hapja solemne e Kongresit IV ndërkombëtar të shkencave sociale në Ballkan, u bë në Amfiteatrin e USHT-së, me ç'rast para të pranishmëve, rektori i USHT-së,

Prof. Dr. Vullnet Ameti, duke konfirmuar mbështetjen e përkushtimin e Universitetit Shtetëror të Tetovës për zhvillimin e kërkimeve në shkenca sociale, duke cekur me këtë rast, fushën e publikimeve akademike dhe realizimin e projekteve të përbashkëta siç është Kongresi i organizuar bashkërisht me Universitetin Sakarya dhe Universitetin Celal Bayar nga Republika e Turqisë.

"Universitetet në vend dhe rajon janë shndërruar në qendra ku zhvillohen ide të reja dhe ndërmerren iniciativa të rëndësishme për të gjitha fushat e jetës shoqërore, përgatiten kuadro profesionale, të cilët hartojnë literaturë akademike, prandaj mund të themi lirisht se prosperiteti dhe  modernizimi i shoqërisë dhe demokratizimi i saj nuk mund të ecin përpara pa njerëz të arsimuar. Viteve të fundit janë shtuar programet studimore të  shkencave sociale në arsimin e lartë, si në atë publik po ashtu edhe në universitet private, tha në mes tjerash rektori i USHT-së, Prof. Dr. Vullnet Ameti, duke potencuar faktin se nevoja më e madhe për shkencat sociale në vendet tona ka të bëjë me rolin e tyre në trajtimin e dukurive shoqërore, zgjidhjen e problemeve, analizën shkencore të ndryshimeve të thella dhe të gjithanshme të procesit të tranzicionit dhe konsolidimit demokratik dhe të vetë jetës sonë intelektuale.

Sipas Prof. dr. Erdogan Ozkaya, prorektor i Universitetit Celal Bayar nga Republika e Turqisë është shumë e rëndësishme që kongresi IV ndërkombëtar për shkencat shoqërore në Ballkan organizohet në Tetovë.

"Për Universitetet tona është shumë e rëndësishme që kongresin IV ndërkombëtar për shkencat shoqërore në Ballkan ta organizojmë në Tetovë. Viteve të fundit investojmë mjete të konsiderueshme, për realizimin e këtyre projekteve, të cilat kontribuojnë për avancimin  e shkencave në vendet tona, Shqipëri, Turqi Maqedoni, Bullgari dhe Rajon", theksoi në mes tjerash, Prof. Dr.  Erdogan Ozkaya, prorektori i Universitetit Celal Bayar nga Republika e Turqisë.
Gjatë ditës së djeshme (11.09.2012), Rektori i USHT-së Prof. Dr. Vullnet Ameti dhe prorektori i Universitetit Celal Bayar, Prof. Dr. Erdogan Ozkaya nënshkuan Marrëveshje bashkëpunimi në mes këtyre dy Universiteteve.Në USHT, u organizua Kongresi i IV ndërkombëtar i shkencave sociale në Ballkan

Universiteti Shtetëror i Tetovës, gjatë dy ditëve (11 dhe 12 shtator 2012), ishte nikoqir i Kongresit IV ndërkombëtar të shkencave sociale në Ballkan, në të cilën morën pjesë me kumtesat e tyre rreth 90 profesorë dhë mësimdhënës universitarë, nga USHT-ja si dhe Universiteti i Sakaryas dhe Universiteti Celal Bayar nga Republika e Turqisë.

Fillimisht rektori i USHT-së, Prof. Dr. Vullnet Ameti, i shoqëruar nga prorektorët, Prof. Dr. Arbër Çeliku, prorektor për bashkëpunim ndërkombëtarë, Prof. Dr. Fehari Ramadani, prorektor për arsim dhe nga sekretari i përgjithshëm i universitetit, z. Adem Beadini, në ambientet e rektoratit të USHT-së, pritën në takim përfaqësuesit e universiteteve nga Republika e Turqisë, me ç'rast u bisedua për nxitjen dhe thellimin e bashkëpunimit në mes këtyre universiteteve.
Hapja solemne e Kongresit IV ndërkombëtar të shkencave sociale në Ballkan, u bë në Amfiteatrin e USHT-së, me ç'rast para të pranishmëve, rektori i USHT-së,

Prof. Dr. Vullnet Ameti, duke konfirmuar mbështetjen e përkushtimin e Universitetit Shtetëror të Tetovës për zhvillimin e kërkimeve në shkenca sociale, duke cekur me këtë rast, fushën e publikimeve akademike dhe realizimin e projekteve të përbashkëta siç është Kongresi i organizuar bashkërisht me Universitetin Sakarya dhe Universitetin Celal Bayar nga Republika e Turqisë.

"Universitetet në vend dhe rajon janë shndërruar në qendra ku zhvillohen ide të reja dhe ndërmerren iniciativa të rëndësishme për të gjitha fushat e jetës shoqërore, përgatiten kuadro profesionale, të cilët hartojnë literaturë akademike, prandaj mund të themi lirisht se prosperiteti dhe  modernizimi i shoqërisë dhe demokratizimi i saj nuk mund të ecin përpara pa njerëz të arsimuar. Viteve të fundit janë shtuar programet studimore të  shkencave sociale në arsimin e lartë, si në atë publik po ashtu edhe në universitet private, tha në mes tjerash rektori i USHT-së, Prof. Dr. Vullnet Ameti, duke potencuar faktin se nevoja më e madhe për shkencat sociale në vendet tona ka të bëjë me rolin e tyre në trajtimin e dukurive shoqërore, zgjidhjen e problemeve, analizën shkencore të ndryshimeve të thella dhe të gjithanshme të procesit të tranzicionit dhe konsolidimit demokratik dhe të vetë jetës sonë intelektuale.

Sipas Prof. dr. Erdogan Ozkaya, prorektor i Universitetit Celal Bayar nga Republika e Turqisë është shumë e rëndësishme që kongresi IV ndërkombëtar për shkencat shoqërore në Ballkan organizohet në Tetovë.

"Për Universitetet tona është shumë e rëndësishme që kongresin IV ndërkombëtar për shkencat shoqërore në Ballkan ta organizojmë në Tetovë. Viteve të fundit investojmë mjete të konsiderueshme, për realizimin e këtyre projekteve, të cilat kontribuojnë për avancimin  e shkencave në vendet tona, Shqipëri, Turqi Maqedoni, Bullgari dhe Rajon", theksoi në mes tjerash, Prof. Dr.  Erdogan Ozkaya, prorektori i Universitetit Celal Bayar nga Republika e Turqisë.
Gjatë ditës së djeshme (11.09.2012), Rektori i USHT-së Prof. Dr. Vullnet Ameti dhe prorektori i Universitetit Celal Bayar, Prof. Dr. Erdogan Ozkaya nënshkuan Marrëveshje bashkëpunimi në mes këtyre dy Universiteteve.Arrestohet Sami Hamiti, kryesues i KK të Prishtinës

Arrestohet Sami Hamiti, kryesues i KK të Prishtinës

Nën dyshime për korrupsion, policia e EULEX-it ka arrestuar në paraditen e së mërkurës tre persona, në mesin e tyre edhe një zyrtar të lartë të komunës së Prishtinës.

Siç bëhet e ditur, në mesin e të arrestuarve është kryesuesi i Kuvendit Komunal të Prishtinës, Sami Hamitin, i cili po ashtu është edhe zyrtar në Lidhjen Demokratike të Kosovës.

 

Zyrtarët e EULEX-it, thanë se të dyshuarit u arrestuan me autorizim të gjyqtarit të procedurës paraprake, dhe dyshohen për zhvatje dhe vepra të tjera që lidhen me korrupsionin.

Zëdhënësi i EULEX-it, Blerim Krasniqi tha për Radion Evropa e Lirë se rasti është duke u hetuar nga një ekip i përzier i prokurorëve vendorë dhe ndërkombëtarë.

"Gjatë një operacionit, sot policia e EULEX-it arrestoi tre persona, në mesin e tyre një zyrtar i lartë i komunës së Prishtinës. Të dyshuarit u arrestuan me autorizim të gjyqtarit të procedurës paraprake, dhe dyshohen për zhvatje dhe vepra të tjera që lidhen me korrupsionin", bëri të ditur Krasniqi.

Nga ana tjetër, në rastin e Hamitit është angazhuar avokati kosovar Tomë Gashi.

Ai tha se klienti i tij, i cili aktualisht është duke u mbajtur në njërin nga objektet e EULEX-it, në orët e pasdites do të merret në pyetje për një aferë të mundshme korrupsioni.

"Prokuroria e EULEX-it i ka hapur hetimet. Sot ata kanë kërkuar që ai të merret në pyetje dhe kjo do të ndodh pasdite", tha avokati Gashi.

Ndryshe, deri më tash zyrtarët e Kuvendit Komunal të Prishtinës, lidhur me arrestimet nuk kanë dashur të prononcohen. /rel/