Monday, July 2, 2012

Dizeli më lirë për 3 denarë, benzina për 2,5 denarë

Në Maqedoni prej sonte në mesnatë do të lirohen derivatet e naftës. Sipas Komisionit Rregullator për Energjetikë, ulje të çmimit do të ketë për derivatet e naftës, benzinën, dizelin dhe ekstra vajin e lehtë. 

Sipas KRE, dizeli do të lirohet për 3 denarë për litër, ndërsa dizeli për 2,5 denarë për litër. 

Cmimi i Eurosuper BS-95 do të jetë 75,50 denarë për litër, Eurosuper BS-98 për 77 denarë për litër. Eurodizeli do të jetë 64,50 denarë për litër, dhe vaji ekstra i lehtë për 53 denarë për litër. 

Ulja e çmimeve pasoi pas uljes së çmimit të naftës së papërpunuar në tregun botëror dhe kursi e ulët të denarit në raport me dollarin. (INA)No comments:

Post a Comment