Saturday, July 7, 2012

Tirana, kryeqyteti ku po gjen strehë gjakmarrja

Fenomeni i gjakmarrjes po e kthen Tiranën në një kryeqytet të ngujuar. Numri më i madh i personave në gjak po gjen strehë gjithnjë e më shumë në kryeqytet, duke iu fshehur shënjestrës së gjakësit. Sipas të dhënave të komunitetit të pajtimit mbarëkombnbëtar të gjaqeve familjet që vujnë nga gjakmarrja po përqëndrohen gjithnjë e më shumë në Tiranë. 

Ndërkohë përtej problemeve të mëdha sociale dhe numrit të madh të viktimave që po shkakton nga viti në vit, gjakmarrja e ka ngushtuar rrethin tek femrat.

 Pavarsisht se Komiteti po punon për pajtimin, shtrirja e dorës tek gjakësi ende mbetet e vështirë, ndërsa viktimat të cilët preken nga fenomeni i gjakmarrjes rriten nga dita në ditë dhe së fundmi nuk kanë kyrsyer as femrat dhe fëmijët. (INA)No comments:

Post a Comment