Thursday, August 23, 2012

BDK: Jo ligj për “branitellat” pa statusin për UÇK-në

Bashkimi Demokratik Kombëtar (BDK) ka apeluar se nuk mund të kalojë ligj për përkujdesje institucionale për ish-pjesëtarët e forcave maqedonase të sigurisë gjatë konfliktit të vitit 2001, pa përfshirjen e zgjidhjes për statusin e ish-pjesëtarëve të UÇK-së.

"Si parti politike shqiptare, kërkojmë nga partia shqiptare në pushtet BDI, me çdo kusht të pamundësoj miratimin e një ligji të tillë dhe të mos lejoj që përkulja e pjesëtarëve të ARM-së dhe Ministrit të Mbrojtjes Fatmir Besimi, para emblemës së UÇK-së në Sllupçan, të jet një alibi që VMRO-DPMNE tu shtoj benificionet e ish-pjesëtarëve maqedonas të ashtuquajtur branitella, ndërsa ish pjesëtarët e UÇK-së, Familjet e Dëshmorëve, dhe invalidët e UÇK-së të injorohen.  Ndërsa nëse ligji në fjalë miratohet vetëm me votat e partive maqedonase, atëherë BDI duhet të braktis qeverinë dhe në koordinim me subjektet tjera shqiptare të ndërmarrin hapa të mëtutjeshëm drejt shpalljes së njësisë federale shqiptare", apelon BDK e Hysni Shaqirit. (INA)No comments:

Post a Comment