Tuesday, August 28, 2012

Këndi Amerikan i Tetovës, fushatë promovuese në USHT

Këndi Amerikan në Tetovë ka filluar turneun e promovimit të aktiviteteve dhe programeve të reja.

Këtë fushatë promovuese, stafi i Këndit amerikan në Tetovë, i mbështetur edhe Qendra për shërbime studentore dhe karrierë e USHT-së, e filloi në Universitetin Shtetëror të Tetovës, respektivisht në hapësirat e Fakulteteve Filozofik dhe Filologjik.

Sipas udhëheqësit të Këndit Amerikan në Tetovë, gjatë qëndrimit në USHT, jaqnë promovuar klubet dhe programet e reja që funksionojnë në kuadër të këtij këndi dhe të cilat janë mjaft interesante edhe për studentët dhe mësimdhënësit e USHT-së.

"Në USHT filluam me promovimin e të gjitha shërbimeve falas që ne ofrojmë në dobi të studentëve, pedagogëve si dhe hulumtuesve. Promovuam klubet e reja për avancimin e gjuhës angleze, klubeve për aftësimin e shkathtësive individuale si dhe programet per studime falas në SHBA, theksoi z. Gëzim Sulejmani, Koordinator i këndit Amerikan në Tetovë, duke shtuar se në këtë periudhë risi është edhe "Reading Club" (klubi i leximit) që do të udhëhiqet nga z-sh.Malvina Binjaku, profesoreshë e Fulbrajt programit të SHBA-ve" . Gjatë kohës së promovimit, të gjithë anëtarët e rinj si dhuratë morrin edhe nga libër.

Ndërkohë, profesoresha Binjaku, ka shpalosur detaje të klubit të leximit duke bashkëbiseduar me studentët.Këndi Amerikan në Tetovë, me mbështetjen edhe të Qendra për shërbime studentore dhe karrierë të USHT, ditëve në vazhdim do të realizojë vizita edhe nëpër fakultetet e tjera të disperzuara në Gostivar dhe më pas në Kërçovë. Qëllimi kryesor i këtyre vizitave dhe promovimeve është që shërbimet e Këndit amerikan në Tetovë të afrohen më afër studentëve dhe qytetarëve dhe njëherit ata të bëhen pjesë e urës së miqësisë në mes SHBA-ve dhe popullit tonë. (INA)No comments:

Post a Comment