Saturday, August 25, 2012

Zjarret në katër lokalitete në Maqedoni

Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim ka regjistruar dhe po ndjek katër zjarre masive në disa zona të vendit.

Zjarret masive kanë përfshirë pyjet në afërsi të fshatit Vrazhal të komunës së Zelenikovës, me ç`rast në disa pjesë është vënë zjarri nën kontroll, por terreni i vështirë ka bërë të pamundur lokalizimin e zjarrit.

Zjarri aktiv është regjistruar edhe në komunën Novaci, me ç`rast janë aktivizuar 88 punonjës të zjarrëfikësve të Manastirit dhe Ndërmarrjes së Pyjeve në këtë komunë.

Zjarr ka shpërthyer edhe mbi Vratnicë të komunës Jegunovc në rajonin e Tetovës.

Sipas DMSH-së, zjarri ka përfshirë edhe lokalitetin malor Kopilaçë në fshatin Goshincë të Karadakut të Kumanovës. Bëhet fjalë për përfshirjen e dy hektarëve pyje nga flakët e zjarrit. Zjarri gjithashtu po shtrihet në drejtim të postës ushtarake mbi këtë fshat, në kufirin me Kosovën. (INA)No comments:

Post a Comment