Monday, August 27, 2012

Në nëntor vendimi për Haradinaj

Tribunali i Hagës, ICTY, pritet të japë vendimin përfundimtar në gjyqin e ish-komandantit të UÇK-së, Ramush Haradinaj, në nëntor.

Tribunali i Hagës e akuzoi në vitin 2005, Haradinajn, i cili për një kohë të shkurtër ka qenë kryeministër i Kosovës, dhe dy luftëtarë të tjerë të UÇK-së, Lahi Brahimaj dhe Idriz Balaj, se kanë marrë pjesë në një ndërmarrje të përbashkët kriminale, qëllimi i të cilës ishte të merrnin kontrollin e Kosovës, me akte çnjerëzore ndaj civilëve serbë në kampin e burgimit në Jablanicë.

"Data e saktë e vendimit nuk është deklaruar ende… Por pritet të jepet në nëntor të vitit 2012", tha zyra e informimit të ICTY-së për Gazetën “Jeta në Kosovë”.

Ish-komandanti i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, UÇK, për zonën e Dukagjinit, Haradinaj, u lirua përkohësisht në mes të korrikut në pritje të vendimit përfundimtar në rigjykimin e tij në Tribunalin e Hagës, pasi gjykata përfundoi me seancat dëgjimore në rastin Haradinaj et al, më 27 qershor. (INA)No comments:

Post a Comment