Thursday, August 30, 2012

PS: Berisha po e shet pasurinë kombëtare

Deputetja e Partisw Socialiste, Mimi Kodheli, në një konferencë për shtyp ka reaguar ndaj "shitjes" siç e quajti ajo të pasurive publike.

Kodheli mori shkak për këtë deklaratë nga nxjerrja në shitje e tokës që rezulton në pronësi të Ministrisë së Mbrojtjes. Shitja e pasuruvie publike tha Kodheli po ndodh për të mbushur gropën e zezë të financave të shtetit.

"Në 100-vjetorin e pavarësisë të Shqipërisë, Sali Berisha ka nxjerrë kombin në shitje. Pasi fali plot qindra km katror të hapësirës ujore, në kundërshtim me Gjykatën Kushtetuese, sot Sali Berisha parashikon të shesë plot 95 për qind të pronës publike, ku midis të tjerash përfshihen 1.2 milion metër katror toka në pronësi të Ministrisë së Mbrojtjes dhe mbi 500 objekte e asete të tjera, gjithmonë publike", tha deputetja e PS-së.

Kodheli nënvizoi se "sot që flasim pasuritë e shqiptarëve janë duke shteruar si pasojë e abuzimeve e korrupsionit, ekonomia shqiptare është e zhytur në borxhe deri në grykë, ndërkohë që për të mbushur gropën e zezë të financave të shtetit Berisha praktikisht e ka nxjerrë Shqipërinë në shitje". (INA)No comments:

Post a Comment