Saturday, August 18, 2012

Gjenerali "urrejtës" i shqiptarëve në krye të trupave zvicerane në Kosovë

Komandanti Zviceran i trupave paqeruajtëse në Kosovë Karl Küng nga tetori do të zëvendësohet nga Thomas Wymann.

Këtë informatë ka lëshuar "Bundesamt"-i zviceran, informon INA.

Thomas Wymann jeton dhe punon në Brugg. Karriera e tij pranë trupave paqeruajtëse të Swisscoy-t kishte filluar menjëherë pas luftës në Kosovë, ku ai mori pjesë në fazën e parë të trupave paqeruajtëse.
Mes viti 1999 dhe deri më sot, Thomas Wymann ka krijuar një karrierë politike në Zvicër.   Sipas informatave, ai është në këshillin e qytetit përmes Partisë SVP, parti kjo e cila ka një urrejtje të madhe ndaj të huajve, përkatësisht ndaj shqiptarëve.

Wymann shpjegon se ky mandat i dhënë për në Kosovë nuk ka të bëj me politikë dhe se aktivitetet e tija partiake do i lë në Zvicër, gjë që edhe mediat zvicerane shpresojnë se ai do bën një gjë të tillë.
Wymann tani po qëndron në kazermën e ashtuquajtur Stans te kantonit Niedwalden ( Ausbildungscamp SWISSINT auf dem Waffenplatz Stans-Oberdorf NW ). Afati i qëndrimit te tij në Kosovë do te jetë nga tetori i këtij viti deri në prill të 2013. (Antonio Martini/INA)No comments:

Post a Comment