Monday, August 27, 2012

Ligji për "branitellat" më 10 shtator në rend dite në Parlament

Projekt – ligji për përkujdesje institucionale për ish-pjesëtarët e forcave maqedonase të sigurisë pjesëmarrës në konfliktin e 2001 apo të ashtuquajturit “branitellat” do të jetë në rend dite të debatit parlamentar më 10 shtator të këtij viti. Kjo marrëveshje është arritur nga shefat e grupeve parlamentare në takimin e sotëm me kryeparlamentarin Trajko Veljanovski. 

Ky projekt – ligj pas disa ditëve do të shqyrtohet në komisionin amë për sistem politik, por tashmë kanë shpërthyer tensionet rreth tij brenda koalicionit qeveritar midis VMRO-DPMNE dhe BDI. Projekt – ligji i propozuar nga VMRO përjashton të drejtat e ish-pjesëtarëve të UCK-së. Debati rreth ky projekt – ligji vazhdon të mbajë në tension skenën politike në Maqedoni. (INA)No comments:

Post a Comment