Wednesday, August 29, 2012

SHBA ndihmon Maqedoninë në luftën kundër krimit të organizuar

Të enjten në hapësirat e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë do të nënshkruhet marrëveshje bashkëpunimi për zbatimin e ligjeve në mes të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Qeverisë së Republikës së Maqedonisë.

Me nënshkrimin e këtij dokumenti dhe zbatimin e tijë, Shtetet e Bashkuara do të ndihmojnë në ndërtimin e kapaciteteve të institucioneve në Republikën e Maqedonisë,  si dhe  në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit. Ndihma u referohet metodave proaktive në hetimin dhe ndjekjen penale efektive, gjetjen,  përgjegjësinë e autorëve dhe dënimin e tyre, dhe për të promovuar sigurinë publike dhe qeverisjen e mirë.
 
Projekti ofron trajnime profesionale, donacion pajisje, mbështetje teknike dhe ekspertiza në Akademinë për gjykatës dhe prokurorë publik, ministrin e Drejtësisë, prokurorisë publike, gjyqësor, sidomos gjykatat penale të shkallës së parë.
 
Marëveshjen nga ana e RM-së  do të nënshkrujnë  Ministri i Drejtësisë Blerim Bexheti nga ana e Ministris së Drejtësisë dhe Ministrja  e Punëve të Brendshme Gordana Jankullovska – nga ana eMinistris së Punëve të Brendëshme, ndërkaq nga ana e qeverisë Amerikane do të nënshkruaj  Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës Pol Volers. (INA)No comments:

Post a Comment