Wednesday, August 22, 2012

Zvicra 24 orë do t`i shqyrtojë kërkesat e azilkërkuesve nga Ballkani

Autoritetet zvicerane të emigracionit për dy ditë do të shqyrtojnë kërkesat për azil të qytetarëve të vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Kjo u bë e ditur sot nga Byroja zvicerane për emigracion, e cila informoi se procedura për shqyrtimin e kërkesave të azilkërkuesve nga Maqedonia, Serbia dhe Mali i Zi do të zgjas vetëm 48 orë dhe jo më shumë dhe do të vendoset për deportimin ose vendim tjetër. Kjo zyrë ka vlerësuar se këto vende hyjnë në listën e vendeve të sigurta dhe nuk ka nevojë për procedura të stërzgjatura.

Sipas statistikave të fundit të emigracionit në Zvicër, në muajin korrik 210 qytetarë nga Maqedonia ka aplikuar për statusin e azilit, dhe se ky vend u radhit i treti pas Eritresë dhe Nigerisë, derisa nga Serbia ka pasur 187 kërkesa. Numri më i madh i azilkërkuesve nga Maqedonia janë të komunitetit rom.

Nga fillimi i vitit 2012 kanë aplikuar mbi 4.500 veta për azil nga vendet e Ballkanit Perëndimor, mirëpo janë pranuar vetëm 20 kërkesa. Pas refuzimit të kërkesave, azilkëruesit nga Ballkani mund të bëjnë ankesën e tyre në Gjykatën Federale Administrative të Zvicrës. (INA)No comments:

Post a Comment