Tuesday, August 28, 2012

OSBE, forcon bashkëpunimin me Komunën e Bujanocit

Zëvendësambasadorja e OSBE-së në Beograd, Pola Tidi ka qëndruar sot në Bujanoc,me ç'rast ka zhvilluar një takim pune me Kryetarin e Bujanocit,Nagip Arifi.

Në këtë takimin në mes Kryetarit të Bujanocit, Nagip Arifi dhe zëvedës ambasadores së OSBE-së u bisedua për shumë çështje që e tangojnë popullatën e Luginës së Preshevës e në  veçanti komunën e Bujancoit.

Edhe pse kjo ishte hera e parë e Pola Tidi në Bujanoc,  menjëherë pas marrjes së detyrës si zëvendës ambasadore e OSBE-së, ajo kishte arritur që pas takimit  para mediave të përshëndetet  në gjuhët  e bashkësive të  cilët jetojnë në Bujanoc duke filluar nga fjala  " Mirëdita".

Pas takimit, para mediave Kryetari Arifi  tha se në takim është biseduar për bashkëpunimin në  mes pushtetit lokal të Bujanocit dhe OSBE-së,  pastaj  për situatën  politike dhe atë të sigurisë. Ndërkaq theks të veçant në takim i është kushtuar  çështjes  së arsimit.

Arifi  me këtë  rast falënderoi  OSBE-në për kontributin e dhënë në Bujanoc që  nga viti 2001.

Nga ana tjetër Pola Tidi zëvendës ambasadoreja  e OSBE-së shprehi  kënaqësinë e saj  që për herë  të parë   gjendet në Bujanoc. Edhe zv.ambasadoreja vërtetoi dhe garantoi  bashkëpunimin  në mes pushtetit lokal të Bujanocit  dhe organizatës së OSBE-së ngase siç tha ajo, bashkëpunimi  është edhe njëra  ndër prioritet e kësaj organizate.  Kjo ishte vizita e parë e Pola Tidi në Bujanoc që pas marrjes së detyrës si  zëvendës ambasadore e OSBE-së në Beograd. (Rijad Demiri/INA)No comments:

Post a Comment